Etiketler
Yağlar, kalorisi en çok olan besinlerdir. Bu yüzdendir ki biber kapsülü ile tüketimi oranlanması gerekir. Eşit ağırlıktaki protein ve karbonhidrata göre 2 kat fazla kalori içerir.
Çoğu insan hayvansal yağların ve işlenmiş yiyeceklerde kullanılan trans yağların (margarinler) yerine zeytinyağı yemekle ideal diyet uyguladıklarını sanır. Halbu ki acı biber hapı üreticilerinin en büyük uyarısı bu tarz yağların tüketiminin en az düzeyde yapılması yönündedir. Gerçi zeytinyağı ya da diğer bitkisel sıvı yağlar gibi doymamış yağları tüketmek, hayvansal katı yağları (tereyağı, içyağı, kuyrukyağı vb.) ve trans yağları tüketmeye göre daha az zararlıdır. Ancak zeytinyağı bile olsa, yağ gibi kalorisi çok, şişmanlatıcı VMF ve liften yoksun bir yiyecekle tam sağlıklı bir diyet bağdaşmaz. Çünkü zeytinyağı, kalorisi tereyağından da çok olan en şişmanlatıcı besin maddelerinden biridir. Kilo almak kolesterolü artırır. Ayrıca zeytinyağının yüzde 14’ü doymuş yağdır. Meksika biberi hapı kullanıcıları zeyrinyağı ve bunun gibi bitkisel yağları tercih etmelidirler. Çok zeytinyağı tüketilirse damar sertliğine yol açan zararlı doymuş yağlar da fazlaca alınır. Yağ kaynağı olarak doğal kuruyemiş, çekirdek ve sebze gibi işlenmemiş yiyecekler tüketilirse bunlar içerdikleri fitosterol ve diğer doğal maddelerle kolesterolü düşürür.
Akdeniz diyetinin iyiliği, bol zeytinyağı kullanımına değil, çok fazla sebze ve meyve tüketimine bağlıdır.
Eğer inceyseniz ve çok egzersiz yapıyorsanız günde bir yemek kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz. Ancak kiloluysanız, doğru olan hiç yağ kullanmamanızdır. Doğru yağ kullanımını alışkanlık haline getirmek internette bulunan biber hapı yorumları kısmında da görüldüğü gibi yüksek etki sağlayarak kısa sürede netice sağlar. Gerçi sebzeler pişirildiğinde ya da yağ ile birlikte yendiğinde bazı mikro besin maddeleri daha iyi emilir, ancak ısıya duyarlı çoğu vitamin ve mineral de yok olur. Örneğin pişmiş yemeklerde vitaminlerin yüzde 80’i, minerallerin yüzde 40’ı kaybolur.
Yağ asitlerinin bazıları vücutta üretilmediği için mutlaka besinlerle alınması gerekir. Bunlara, temel (esansiyel) yağ asitleri denir. Temel yağ asitleri, besinlerle alınması zorunlu doymamış yağlardır. En önemli iki temel yağ asidi omega 3 (alfa linolenik asit) ve omega 6 (gama linolenik asit) yağ asitleridir. Günümüzdeki olağan beslenmeyle aşırı omega 6 ve çok az omega 3 alırız. Omega 3′ ün nispeten düşük olması, kalp damar hastalığı, bağışıklık sistemi bozukluğu, cilt hastalıkları ve daha birçok hastalığa yol açmaktadır. Omega 3, keten tohumu, ceviz, soya fasulyesi, yeşil yapraklı sebzelerde vardır.